Tadej Pogačar Izza velikega odra

ob šolski poti v Komendi
Kdaj: od 21.10.2024, 11:00 do 21.10.2025, 00:00

Razstava o Tadeju Pogačarju, vodilnem kolesarju svetovne kolesarske lestvice, globalni zvezdi, ki je doma s Klanca pri Komendi, govori o njegovi poti in športnem udejstvovanju izza velikega odra. Kaj vse ga je veselilo, s čem se je ukvarjal preden je postal profesionalni kolesar in kako ga danes sprejemajo in vidijo sokrajani po številnih izjemnih uspehih in dosežkih.

Vse skozi objektiv in besedilo Tadejevega sokrajana, fotografa Franceta Steleta in pod okriljem Medobčinskega muzeja Kamnik.

Fotografov pogled in besedilo razkriva, da je bil Tadej Pogačar v rosno mladih letih skavt, da se je preizkusil tudi v smučarskih skokih in nogometu. France Stele ga je spremljal na dirkah po Komendi in seveda na veličastnih sprejemih, ki so mu jih, ob njegovih preštevilnih uspehih pripravili sokrajani. Razstava razkriva nekaj več Tadeja, drugačnega, »skritega« in prikazuje ozadje iz katerega je zrastel v velikana svetovnega kolesarskega športa.

Več na spodnji povezavi

Tadej Pogačar_Izza velikega odra.pdf

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Občasna razstava  Medobčinskega muzeja Kamnik Tadej Pogačar Izza velikega odra, 21.10. 2024- 21. 10. 2025. Razstavišče ob Šolski poti v Komendi.

Fotografije in besedilo: France Stele; Koordinator razstave: Janja Železnikar; Recenzent: Mirko Pogačar; Lektoriranje: Ana Gruden; Oblikovanje: Agata Stele; Prevod v angleščino: Nataša Gerič; Tisk panojev: Tiskarna Element

Razstavo je omogočila Občina Komenda.