Napovedujemo - v oktobru kar tri nove razstave

Objavljeno: 23.09.2024

V oktobru napovedujemo odprtja kar treh novih razstav:

V Galeriji Pogled bomo 18. oktobra 2024 odprli razstavo mlade umetnice JERCE ŠUŠTAR.

Jerca Šuštar je mlada kamniška slikarka, ki je zaključila študij na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.  V svojem delu eksperimentira in povezuje področje risbe s slikarstvom in grafiko. V ciklu Sledi se ukvarja z raziskovanjem ponavljajočih se  vzorcev v likovnem izrazu in razmišlja o odnosu med obliko in celoto«, ki ji predstavlja tudi kontrast med skupino in individuumom, ki je v sodobni družbi vseprisoten.

V Galeriji Miha Maleš bomo 24. oktobra 2024 odprli gostujočo razstavo UGM ANTE TRSTENJAK.

V galeriji Miha Maleš bo odprta razstava slikarja Anteja Trstenjaka (1894- 1970), ki je nastala v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor, ki v svoji zbirki hrani kar preko 270 del tega umetnika. Trstenjak je študiral slikarstvo po različnih svetovljanskih prestolnicah od Gradca in Zagreba do Dunaja, Prage in Pariza. Najbolj se je posvečal vedutam, krajini in portretu

V Komendi bomo v oktobru 2024 odprli panojsko razstavo ob šolski poti TADEJ POGAČAR, IZZA VELIKEGA ODRA.

Razstava o Tadeju Pogačarju, vodilnem kolesarju svetovne kolesarske lestvice, globalni zvezdi, ki je doma s Klanca pri Komendi, govori o njegovi poti in športnem udejstvovanju izza velikega odra. Kaj vse ga je veselilo, s čem se je ukvarjal preden je postal profesionalni kolesar in kako ga danes sprejemajo in vidijo sokrajani po številnih izjemnih uspehih in dosežkih. Vse skozi objektiv in besedilo Tadejevega sokrajana, fotografa Franceta Steleta pod okriljem Medobčinskega muzeja Kamnik.

Vabljeni.